2
3
4
5
1

Welke kleur lampen mag ik voeren?

2

Welke maat dakset heb ik nodig?

3

Waar plaats ik additionele flitsers?

4

Hoeveel lampen mag ik voeren?

5

Zwaailamp of een dakset?

Wat heb ik nodig?

Bij de aanschaf van signalering is er keuze uit veel producten. Maar wat heb je nu eigenlijk nodig? En hoeveel? Deze vragen zullen velen zich stellen. Het antwoord is op te knippen in drie aspecten:

Wetgeving

De ECE R65 beschrijft wie signalering mag voeren, wanneer en waar dit dan aan moet voldoen. Dit geldt bij werkzaamheden op of aan de weg die gevaar op kunnen leveren voor de werklieden en/of medeweggebruikers. Optische signalering moet op 20 meter rondom het voertuig op een hoogte van 1,5 meter altijd zichtbaar zijn.

Bedrijfsactiviteiten

Welke signalering het beste gevoerd kan worden is afhankelijk van de aard en de locatie van de werkzaamheden. Daarnaast is je voertuig ook het visitekaartje van je organisatie, waarmee je uiteraard goed voor de dag wilt komen. Dat zal dus mede bepalen hoe je je voertuig eruit wil laten zien en welke signalering daarbij past.

Maatvoering

De aan te schaffen signalering moet uiteraard passen in de ruimte die in, op of aan je voertuig beschikbaar is. De variatie aan flitsers is beperkt en is in de meeste gevallen wel passend te maken. Voor de maatvoering van een dakset is uiteraard de breedte van je voertuig cruciaal. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste producten.

Daksets geven een professionele uitstraling. Grilleflitsers dienen ter ondersteuning van zwaailampen of een dakset. Hoe groter het lichtoppervlak hoe beter de attentiewaarde. Alternerende flitsers hebben een hogere attentiewaarde. Op 20 meter rondom het voertuig op 1,5 meter hoogte moet signalering altijd zichtbaar zijn.